Η παροχή πρώτων βοηθειών είναι μια πράξη που μπορεί να κληθούμε να κάνουμε όλοι μας σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας με σκοπό τη διάσωση ενός ανθρώπου. Τα στατιστικά έχουν δείξει ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας θα προκύψει ένα τέτοιο συμβάν μπροστά μας και ειδικά στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σας εφοδιάσει με τα απαραίτητα υγειονομικά εφόδια και γνώσεις, ώστε να ανταπεξέλθετε σωστά και αποδοτικά όταν αυτό χρειαστεί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Άμεση Διαλογή και Ταχεία Αντιμετώπιση – START Triage The best for the most) αφορά την άμεση διαλογή θυμάτων σε μαζικά ατυχήματα και δημιουργήθηκε ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαλογής πολλαπλών θυμάτων. Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός συμβάντος πολλαπλών θυμάτων (MCI) κάνοντας χρήση των εργαλείων διαλογής και διαχείρισης συμβάντων (ICS). Ο εκπαιδευόμενος ανάλογα με την επαγγελματική του ιδιότητα, αναγνωρίζει μέσα από την εκπαίδευση αυτή, την θέση του μέσα στο σύστημα διαχείρισης συμβάντων (ICS).

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος είναι επαγγελματίες υγείας με εξειδίκευση στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε αστικό περιβάλλον. Έχουν το πλέον κατάλληλο υπόβαθρο για να διδάξουν τα αντικείμενα αυτά, καθώς είναι το αντικείμενο της καθημερινής τους εργασίας, διαθέτουν άδειες διδασκαλίας και έχουν καταγεγραμμένη υψηλή εμπειρία διάσωσης και εκπαίδευσης.

Λεπτομέρειες εκπαίδευσης

 • Διδακτική μέθοδος: Θεωρία (παρουσιάσεις), Πρακτική (σταθμοί δεξιοτήτων και σενάρια)
 • Μεθοδολογία αξιολόγησης: Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης από τη διδακτική ομάδα
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
 • Αναλογία εκπαιδευτών-εκπαιδευομένων: 1:6 έως 1:8 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης
 • Διάρκεια εκπαίδευσης: 10 εκπαιδευτικές ώρες σε μία ημέρα

Παροχές προς τους συμμετέχοντες

 • Ηλεκτρονικό συνοπτικό εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα και πλήρως εικονογραφημένο
 • Δίγλωσση πιστοποίηση στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα από τη Meducation
 • Φάκελος εκπαιδευόμενου (πρόγραμμα, αξιολογήσεις και στυλό)

Έμβλημα προγράμματος

Το έμβλημα της εκπαίδευσης περιέχει το άστρο υποστήριξης της ζωής όπου συμβολίζει τα έξι στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον, φέρει και ένα ισοσκελές τρίγωνο που η κάθε πλευρά συμβολίζει τα στάδια των καταστροφών (ετοιμότητα – απόκριση – αποκατάσταση).

Εκπαιδευτικές ενότητες

Το πρόγραμμα αυτό είναι είναι πιστοποιημένο με τα πρότυπα ELOT EN ISO 21001 & 29993 και οι εκπαιδευτικές του ενότητες προέρχονται από τις κατευθυντήριες οδηγίες του START Triage (the best for the most) λαμβάνοντας υπόψη και το Evidence Based Medicine (EBM).

 1. Ασφάλεια χώρου στον τόπο του συμβάντος
 2. Ορισμός ζωνών ελέγχου (4 επιπέδων)
 3. Ο ρόλος του πρώτου ανταποκρινόμενου
 4. Σύστημα διοίκησης συμβάντων (ICS)
 5. Δομές διαχείρισης μαζικών απωλειών υγείας
 6. Ανάληψη ρόλου στο σύστημα διοίκησης συμβάντων
 7. Αρχική διαλογή για ενήλικες (START Triage)
 8. Αρχική διαλογή για παιδιά (JumpSTART Triage)
 9. Δευτερογενής διαλογή και αντιμετώπιση με έναν διασώστη
 10. Διαδραστικά σενάρια διαλογής πολλαπλών θυμάτων

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκπαίδευση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Άμεση Διαλογή και Ταχεία Αντιμετώπιση – START Triage The best for the most απευθύνεται κυρίως σε σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, επαγγελματίες υγείας και εθελοντές διασώστες. Επιπλέον, μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι εφόσον υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση και των δύο κηδεμόνων.

Το κόστος της εκπαίδευσης ανέρχεται στα 120€.

Έκπτωση:

 • 15€ σε ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις και επαγγελματίες υγείας
 • 15€ σε ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων και άνω
 • 5€ σε εγγεγραμμένους του προγράμματος Loyalty Meducation Membership (LMM)
  * Οι εκπτώσεις δε λειτουργούν συνδυαστικά (πλην του LMM)
  Φιλικός, πλήρως οργανωμένος χώρος εκπαίδευσης. Πολύ καταρτισμένοι, ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις κ μεταδοτικοί εκπαιδευτές, πρόθυμοι να επιλύσουν κάθε απορία. Πρακτική εξάσκηση για πλήρη εμπέδωση των διδαχθέντων αντικειμένων. Πραγματικά μετά το πέρας της εκπαίδευσης φεύγεις άλλος άνθρωπος! Είναι απίστευτο το πως με βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, μπορείς να αυξήσεις κατά πολύ τις πιθανότητες επιβίωσης κάποιου άλλου….το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  Νίκος Μορλιός, Αστυνομικός
  Ένα από τα πληρέστερα σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Καταρτισμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ευγενικό και φιλικό, απαντώντας σε κάθε απορία, άρτιος εξοπλισμός και φοβερή μεταδοτικότητα. Υπέροχοι επαγγελματίες. Ένα σεμινάριο που είναι επένδυση ζωής για την οικογένεια μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Ευχαριστούμε Αλέξανδρε
  Παύλος Μπεντίλλας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  Αξιόλογη εκπαίδευση, υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτές με άρτια εκπαίδευση !!!
  Κωνσταντίνος Τσιάμης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  Η εκπαίδευση στα καλύτερα της. Επαγγελματισμος υψηλού επιπέδου και πραγματικά εφόδια στην φαρέτρα της εκπαίδευσης του Επαγγελματία υγείας
  Χρυσόστομος Παπανικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  Συνδεθείτε με πάνω από 7,500 Μαθητές σε ολοκληρο τον κοσμο

  Εκπαιδευτείτε μαζί μας και χτίστε την καριέρα που θέλετε!