Πρώτες Βοήθειες σε Παιδιά και Βρέφη

Η παροχή πρώτων βοηθειών είναι μια πράξη που μπορεί να κληθούμε να κάνουμε όλοι μας σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας με σκοπό τη διάσωση ενός ανθρώπου. Τα στατιστικά έχουν δείξει ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας θα προκύψει ένα τέτοιο συμβάν μπροστά μας και ειδικά στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σας εφοδιάσει με τα απαραίτητα υγειονομικά εφόδια και γνώσεις, ώστε να ανταπεξέλθετε σωστά και αποδοτικά όταν αυτό χρειαστεί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες σε Παιδιά και Βρέφη – First Aid for Children and Infants απευθύνεται σε γονείς, δασκάλους, φροντιστές παιδιών και γενικά όσους επιθυμούν να λάβουν τη βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες για περιστατικά που αφορούν τα παιδιά σε χώρους όπως το σπίτι ή το σχολείο μέσα από το φάσμα του Evidence Based Medicine. Η εκπαίδευση έχει σκοπό την εισαγωγή και την παρουσίαση των επειγόντων περιστατικών για παιδιά και την εκμάθηση διασωστικών ενεργειών για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή των παιδιών καταστάσεων.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος είναι επαγγελματίες υγείας με εξειδίκευση στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε αστικό περιβάλλον. Έχουν το πλέον κατάλληλο υπόβαθρο για να διδάξουν τα αντικείμενα αυτά, καθώς είναι το αντικείμενο της καθημερινής τους εργασίας, διαθέτουν άδειες διδασκαλίας και έχουν καταγεγραμμένη υψηλή εμπειρία διάσωσης και εκπαίδευσης.

Λεπτομέρειες εκπαίδευσης

 • Διδακτική μέθοδος: Θεωρία (παρουσιάσεις), Πρακτική (ασκήσεις και σενάρια)
 • Μεθοδολογία αξιολόγησης: Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης από τη διδακτική ομάδα
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
 • Αναλογία εκπαιδευτών-εκπαιδευομένων: 1:6 έως 1:10 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης
 • Διάρκεια εκπαίδευσης: 6 εκπαιδευτικές ώρες σε μία ημέρα

Παροχές προς τους συμμετέχοντες

 • Ηλεκτρονικό συνοπτικό εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα και πλήρως εικονογραφημένο
 • Δίγλωσση πιστοποίηση στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα
 • Φάκελος εκπαιδευόμενου (πρόγραμμα, αξιολογήσεις και στυλό)

Εκπαιδευτικές ενότητες

Το πρόγραμμα αυτό είναι είναι πιστοποιημένο με τα πρότυπα ISO 21001 & 29993 και οι εκπαιδευτικές του ενότητες προέρχονται από τις κατευθυντήριες οδηγίες των International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR) & Evidence Based Medicine (EBM).

 1. Ασφάλεια χώρου στο προνοσοκομειακό περιβάλλον
 2. Μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας
 3. Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ (παιδιού και βρέφους)
 4. Αυτόματη εξωτερική απινίδωση – ΑΕΑ (παιδιού και βρέφους)
 5. Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης
 6. Αντιμετώπιση πνιγμονής (παιδιού και βρέφους)
 7. Αντιμετώπιση αιμορραγιών και εγκαυμάτων
 8. Αντιμετώπιση επιληπτικής κρίσης
 9. Ενημέρωση υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης
 10. Ιατρονομικά θέματα (Π.Κ. Ελλάδος)

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκπαίδευση

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες σε Παιδιά και Βρέφη (First Aid for Children and Infants) μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν χωρίς την προαπαίτηση γνώσεων ή πιστοποιήσεων. Επιπλέον, μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι εφόσον υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση και των δύο κηδεμόνων.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 65€.

Έκπτωση:

 • 5€ σε ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις και επαγγελματίες υγείας
 • 5€ σε ομαδικές εγγραφές τριών (3) ατόμων και άνω
 • 5€ σε εγγεγραμμένους του προγράμματος Loyalty Meducation Membership (LMM)
  * Οι εκπτώσεις δε λειτουργούν συνδυαστικά (πλην του LMM)
  Είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο σεμινάριο με τίτλο “Πρώτες βοήθειες για γονείς και δασκάλους”. Ο Αλέξανδρος, ο ομιλητής μας, ήταν εξαιρετικός και πάρα πολύ μεταδοτικός!
  Μας έκανε μια παρουσίαση όλων αυτών που προβλέπονται ώστε να παρέχει κάποιος πρώτες βοήθειες. Άμεσος, ανοιχτός στις ερωτήσεις και το πιο σημαντικό προσιτός γιατί είχα όπως αποδείχθηκε άγνοια πραγμάτων. Ο χώρος πολύ καθαρός και τακτοποιημένος και φυσικά τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά covid. Είτε έχει κάποιος το τίτλο του γονέα είτε το τίτλο του δασκάλου το συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί είναι πάρα πολύ χρήσιμες οι οδηγίες αχρείαστες να είναι! Εύγε! Σε τέτοιους καιρούς να βλέπουμε τέτοια δουλειά!
  Ηλιάνα Μιχαλάκα, Καθηγήτρια
  Συγχαρητήρια όλα ήταν άψογα, από τον χώρο έως και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης
  Κλέων Οικονόμου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  Μια εξαιρετική εμπειρία η εκπαίδευση μαζί σας. Όλοι οι εκπαιδευτές, τρομερά καταρτισμένοι στο αντικείμενο και απίστευτη μεταδοτικότητα. Επιπλέον να προσθέσω ότι η οργάνωση ήταν τρομερή από κάθε άποψη. (Πολλά υλικά, πολλά σενάρια και γενικότερα πολύ καλή φιλοξενία). Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη. Σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τις τεχνικές που έμαθα από εσάς, πιστεύω ότι θα με κάνουν καλύτερη επαγγελματία. Σας ευχαριστώ πολύ
  Μάρθα Μπαλούρη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  Εξαιρετικό εκπαιδευτικό κέντρο με άριστη ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολύ φιλική εκπαιδευτική ομάδα. Συστήνω ανεπιφύλακτα τον οργανισμό για υγειονομικές εκπαιδεύσεις!
  Νικόλαος Πετρίδης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  Συνδεθείτε με πάνω από 7,500 Μαθητές σε ολοκληρο τον κοσμο

  Εκπαιδευτείτε μαζί μας και χτίστε την καριέρα που θέλετε!